Forretningsjus
Kontraktsrett

Vi bistår bedrifter med å utvikle standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester. Vi utvikler også aksjonæravtaler, samarbeidsavtaler og distribusjonsavtaler. Vi har erfaring med de fleste kommersielle avtaler, herunder også mot utlandet. Vi bistår også med gjennomgang av avtaler før signering for å gi råd og veiledning om den spesifikke avtale.

Avtaler reguleres i utgangspunktet av avtaleloven. Avtaleloven bygger på en modell med tilbud og aksept. Et tilbud om å inngå en avtale og en aksept på tilbudet vil utgjøre en forpliktende avtale. Avtalen er gyldig når tilbudet er rettidig akseptert, og aksepten er kommet frem til tilbyderen.

En advokat kan bistå med de riktige strategiene til å inngå en avtale som er gunstig for din part. En advokat kan gi råd om den type avtale som du ønsker å inngå reguleres av standardavtaler eller om avtalen bør spesifiseres.

En advokat kan også gi råd i forbindelse med om avtaleloven kommer til anvendelse eller om annet følger av rettshandel, av handelsbruk eller annen sedvane. En advokat innehar kunnskap om hvilke punkter i avtalen som er opphav for en rettstvist og kan gi råd i forbindelse med formulering av avtalen for å unngå at avtalen er uklar og uspesifikk. Det vil i de fleste tilfeller unngå konflikter.

I forretningsavtaler kan det være viktig å ha de riktige fullmaktene for å inngå en avtale. I noen tilfeller kan avtalen inngås med grunnlag i stillingsfullmakten og i andre tilfeller er det behov for fullmakt. En advokat kan bistå med å opprette en slik gyldig fullmakt.

Snakk med en advokat

Lurer du på noe innen forretningsjus? Send oss en henvendelse så kommer vi tilbake til deg snarlig.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: