header image

Reguleringsplaner, byggetillatelser og dispensasjoner

Plan- og bygg

Plan- og bygningsloven gir rammer for arealplanlegging i det offentlige og i det private, og regulerer hva eiere kan sette i gang av bygging og andre tiltak på eiendommene sine. En rekke sektorlover kan også ha innvirkning på prosjektet, for eksempel veiloven, forurensningsloven og naturvernloven for å nevne noen.

Som man da fort forstår, er det å gjøre endringer i bruksrett eller endringer på bygningsmasse forbundet med en viss sannsynlighet for å utløse en søkeprosess.

Vårt desidert beste råd er at dere ikke påbegynner noen endringer, planer for påbygg eller utvidelse av næringsbygg uten å snakke med en advokat i forkant.

Viser det seg at planene dere ønsker å få gjennomført er i konflikt med reguleringsplanen for området, eller hvis endringen krever en søknad til kommunen, er det særs viktig at søknaden inneholder all informasjon av betydning. Da slipper dere å kaste bort tid på at saksgangen tar unødvendig tid på grunn av saksfeil.

Skulle dere komme i den situasjonen at dere har utført noen endringer på næringsbygg eller eiendom uten å ha fått de nødvendige tillatelser, kan dette koste dere dyrt. Både i form av bøter, men også i form av at dere kan risikere å bli pålagt å føre bygget/eiendommen tilbake til den opprinnelige stand eller bruksformål.

EIE advokat har betydelig oppdragsmengde innenfor eiendom hvor vi bistår næringsbyggseiere med alt som omfatter eiendomsutvikling og tvist i forbindelse med eiendom.  Vårt team består av advokater med god forståelse av utviklingsprosesser og med erfaring fra forvaltning av plan- og bygningslovgivningen og politiske prosesser.  Alle våre oppdrag starter med et gratis 30-minutters informasjonsmøte hvor vi ser nærmere på hvilke utfordringer dere står ovenfor, hvor vi også gir dere en bedre forståelse for hvordan vi kan hjelpe dere, og hva dette eventuelt vil komme til å koste.

Snakk med en advokat

Kontakt en av våre advokater direkte for en uforpliktende prat. Første 30 minutter er kostnadsfrie: https://eie.no/advokat/ansatte

Eller fyll ut kontaktskjema, og du hører raskt fra oss!

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: