header image

Hvilke juridiske utfordringer kan dukke opp?

Utbyggingsprosjekter

Når man ønsker å sette i gang et utbyggingsprosjekt er det mange juridiske utfordringer en kan komme bort i. Helt fra starten av planleggingsstadiet til prosjektet er ferdig. I begynnelsen er den Plan og bygningsloven som setter de juridiske rammene og derav også mesteparten av de juridiske utfordringene som kan enten velte eller forsinke prosjektet. Plan og bygningsloven er i utgangspunktet en ja-lov, men gjeldende kommuneplan og reguleringsplan kan være i konflikt med planene dine. I tillegg har du interessene til naboene som også kan være motstridende med dine planer. Det er derfor særs viktig at alle søkeprosesser overholdes og at søknadene inneholder den informasjonen den skal for å få gjennom søknaden innen rimelig tid.

Når søknaden er godkjent og planleggingsstadiet går over i en ny fase, er det viktig å påse at avtalene man inngår med de som skal gjennomføre selve utbyggingen er utformet på en måte som sikrer dere mot uforutsette hendelser og mulige forsinkelser eller avvik/avtalebrudd fra leverandørene. Det man ikke har gjort avtale på fra start er vanskelig å komme med på et enere tidspunkt. Bruk derfor tid og ekspertise på å lage gode, vanntette avtaler. Andre juridiske utfordringer man kan komme bort i er eksempelvis at det viser seg å dukke opp grunnforhold som gjør at arbeidet stopper opp for en kortere eller lengre periode. Skulle det skje er det viktig at avtalen med leverandørene sikrer dere mot å bli stilt økonomisk ansvarlig for slike forsinkelser.

Fallgruvene og utfordringene kan være mange når man holder på med et utbyggingsprosjekt. Det er derfor særs viktig at man omgir seg med fagpersonell fra mange ulike fagområder gjennom hele prosessen, som kan svare på, eller agere på utfordringer som dukker opp underveis.

På det juridiske området kan vi i EIE Aavokat være en mulig samarbeidspartner. EIE advokat har betydelig oppdragsmengde innenfor eiendom hvor vi bistår næringsbyggseiere med alt som omfatter eiendomsutvikling og tvist i forbindelse med eiendom.  Vårt team består av advokater med god forståelse av utviklingsprosesser og med erfaring fra forvaltning av plan- og bygningslovgivningen og politiske prosesser.  

  Alle våre oppdrag starter med et gratis 30-minutters informasjonsmøte hvor vi ser nærmere på hvilke utfordringer dere står ovenfor, hvor vi også gir dere en bedre forståelse for hvordan vi kan hjelpe dere, og hva dette eventuelt vil komme til å koste. 

Snakk med en advokat

Kontakt en av våre advokater direkte for en uforpliktende prat. Første 30 minutter er kostnadsfrie: https://eie.no/advokat/ansatte

Eller fyll ut kontaktskjema, og du hører raskt fra oss!

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: